Studenten denken mee over Tilburgse studentenkwesties tijdens Startdag

Op 16 oktober was de Studentenraad Startdag. Verschillende onderwerpen zijn aan bod gekomen, zoals onder andere het imago van Tilburg, de Tilburg Studentenstad App en de relatie tussen de Tilburgse student met het MKB. Ook heeft de Studentenraad haar visie voor komend jaar gepresenteerd en werd er gevraagd aan de aanwezigen hierop te reageren. Ten eerste willen we alle aanwezigen nogmaals bedanken voor het delen van hun ervaringen en het geven van de bruikbare input. Ten tweede willen we jullie natuurlijk graag op de hoogte brengen wat er is besproken en welke punten wij mee zullen nemen!

Imago van Tilburg
Tilburg moet als stad blijven concurreren met andere steden, voor zowel studenten als niet-studenten. Vanuit de gemeente Tilburg is er ruimte voor nieuwe initiatieven om dit te blijven stimuleren en onze stad op de kaart te zetten. Een van de dingen die de Studentenraad Tilburg zal doen om hieraan bij te dragen is aansluiten bij het Studentenatelier, een initiatief van Stichting Marketing Tilburg. Het Studentenatelier is door studenten én voor studenten. Er worden hier marketing acties bedacht en daarnaast wordt ondersteuning voor evenementen verleend.

Studentenstad App
De makers van de Studentenstad App hebben veel gehad aan de meedenksessies tijdens de startdag. Uit de meedenksessie bleek dat er weinig behoefte is aan een agenda met alleen maar evenementen. Studenten houden elkaar op de hoogte van leuke evenementen of horen zij het via Facebook. Dankzij de feedback van de aanwezigen heeft Tilburg Studentenstad ervoor gekozen om meer een wegwijzer te zijn dan een evenementen-agenda. Alle aanwezigen waren van mening dat het van belang is dat de App noodzakelijk is voor studenten, anders zullen zij de App niet downloaden. Daarom hebben de makers van de App besloten om kortingen, aanbiedingen, tips en vrijkaartjes aan de App toe te voegen. Andere tips waren om het persoonlijk te houden en kwalitatieve info te leveren. De Studentenstad App is te downloaden in de App store.

MKB Tilburg
Men is het erover eens dat het midden- en klein bedrijf in Tilburg de Tilburgse student meer kan bieden dan nu het geval is. Echter zouden zij meer moeten doen om zichzelf te promoten, omdat we nu maar weinig van deze bedrijven horen. Ook zouden zij de samenwerking met de student zelf moeten opzoeken. Studenten (en ook studie- en studentenverenigingen) staan hier wel voor open. Door de Fontys wordt er wel al veel samengewerkt met het MKB, in de vorm van cases of stages.

In de tweede helft van dit jaar zal de Doorstartdag van de Studentenraad Tilburg plaatsvinden. Houd onze website en Facebook pagina op de hoogte voor meer informatie hierover! Op zowel de Startdag als de Doorstartdag zijn alle Tilburgse studenten welkom.

2015-12-02T13:35:28+00:00 december 2nd, 2015|Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment