Loading...
Studentenraad 2019-09-14T12:44:27+00:00

Oprichting

Op 25 februari 2011 werd de Studentenraad Tilburg opgericht. Vanaf dat moment treedt deze raad als officieel adviesorgaan van de gemeente Tilburg op. Na het ondertekenen van de statuten werd tevens de eerste vlag gehesen bij de sociëteit van Olof om het initiatief Tilburg Studentenstad extra kracht bij te zetten.

Ons doel

De doelstelling van de Studentenraad Tilburg is het behartigen van de belangen van alle Tilburgse studenten.

Dit wordt gedaan op twee manieren. Aan de ene kant ontvangt de studentenraad stukken van de gemeente die te maken hebben met Tilburg als studentenstad en waarover een advies gegeven moet worden. Aan de andere kant wordt van de Studentenraad verwacht dat ze een eigen agenda heeft waarin duidelijk naar voren wordt gebracht welke aanpassingen er nodig zijn om Tilburg als studentenstad te laten groeien (in de ruime zin van het woord).

De structuur

De studentenraad bestaat uit dertien leden. Negen daarvan vertegenwoordigen een specifieke groep. Zo zijn er afgevaardigden namens het SOTS, TiGeAk, Fontys-studieverenigingen, Fontys-medezeggenschapsraad (CMR), Avans, Avans-studieverenigingen, het ROC en de universiteitsraad van Tilburg University. De andere vier leden vormen het bestuur van de Studentenraad.

Het bestuur van de Studentenraad

Eefje de Groot

Voorzitter

Anne Eijssen

Vicevoorzitter

Iris Lemmens

Secretaris

Joey Chatelin

Algemeen Bestuurder 

De raadsleden van de Studentenraad

Vera Berbers

SOTS

Maik Poetiray

TiGeAk

Rosa de Weert

Fractie Front

Daphne van Os

Fractie SAM

Nayrone Penturij

Avans AMR

Sjoerd Oerlemans

S.V. Totus

 Garret Regan

Fontys ACI

Bas van Helmondt

Fontys CMR

Ramatu Kanu

ROC Tilburg
”Studenten maken een belangrijk onderdeel uit van onze stad. Het is dan ook logisch dat zij kunnen meepraten over voor hen relevante thema’s. De overkoepelende studentenraad maakt dit mogelijk en geeft studenten ook de kans om van betekenis te zijn voor de stad.”
Marieke Moorman • oud wethouder Tilburg